Concert de muzică spirituală – Gheorghe Iovu la Maria Radna

Celebrarea “Înalțării Fecioarei ” s-a încheiat la Basilica Maria Radna printr-un concert de muzică spirituală “Daruri Divine”, susținut de bine cunoscutul muzician Gheorghe Iovu.

Concertele sale aici au devenit deja tradiție, acesta concertând de fiecare dată, cu ocazia sărbătorii din 15 august.

“Ca în fiecare an, la ceas de mare sărbătoare, ne unim sufletele prin muzică și rugăciune, într-un loc binecuvântat: BAZILICA PAPALĂ MARIA RADNA – LIPOVA, JUD. ARAD”, scrie acesta pe pagina sa de socializare.

Basilica a adunat mulți credincioși, fiind aproape plină, ceea ce ne face să credem că mesajul pe care reusește să-l transmită Gheorghe Iovu prin muzica sa îi face pe aceștia să vină în număr cât mai mare pentru a se ruga prin muzică alături de el în această sfântă zi la Maria Radna.

La intrearea în Basilica au putut fi achiziționate CD-uri cu muzica sa de meditație.

Daca nu îl cunoașteți pe Gheorghe Iovu, haideți să vi-l prezentăm noi!

Născut pe data de 23 iunie 1952, în localitatea Deta jud. Timiș, acesta a lucrat timp de 30 de ani ca și scufundător în rezervoarele de benzină, la Petrom, fiind cel mai riscant loc de muncă. El facea probe de explozii la rezervoare, neutraliza gazele şi se asigura că sunt curate înainte de a fi reparate de colegii săi.

Chemarea muzicii însa a simțit-o devreme, acesta mergând la cinematograf și revăzând  unele filme de zeci de ori, doar pentru cloana sonoră a acestora. Astfel, face un curs de chitară și canto, iar din anul 1969 îcepe să compună piese pentru chitară, piese de suflet.

În anul 1975 absolvește  Școala Populară de Artă din Timișoara, secția canto și chitară. După revoluție acesta alege muzica, cu toata ființa sa. Descoperă sintetizatoarele și posibilitățile lor muzicale și începe să compună și să orchestreze. Chiar dacă nu a făcut cursuri de orchestrație, el știe că muzica vine de fapt din cer, și astfel este încrezător.

Începe să fie mai cunoscut din anul 1997 când participă la primul Congres de Terapii Complementare, organizat de Asociația Națională de Terapii Complementare din România. Atunci a fost recunoscută terapia prin muzică în țara noastră. Tot în acest an scoate și primul CD.

Gheorghe Iovu este primul şi singurul meloterapeut atestat din România.

Participă la congrese şi conferinţe pe teme spirtuale, în ţară şi în străinătate. Este considerat de către vienezi şi nemţi “magician al sunetelor”, după concertele susţinute în Austria şi Germania.

Iubește muzica și natura, se relaxează în drumeţii sau pur şi simplu mergând pe jos.

Daca doriți să găsiți drumul spre sine înșivă, ascultați muzica terapeutică, de meditație, spirituală a lui Gheorghe Iovu.

Anca Drila

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*