Ajustări pentru amenajarea platformei de verificare tonaj de la Zăbrani-Lipova

Consilierii județeni au aprobat actualizarea valorilor la două dintre lucrările realizate în județul Arad: amenajarea platformei de verificare tonaj pe tronsonul Zăbrani-Lipova, respectiv stația de autobuz de la Fântânele. Majorările au fost necesare atât din cauza creșterii prețurilor (la materialele de construcții, energia electrică, gaze naturale, combustibil, transport de mărfuri etc.), cât și a unor aspect tehnice. Valoarea finală a crescut de la 365.846,53 lei la 442.454,11 lei – platforma de verificare tonaj, respectiv de la 461.737,32 lei la 508.847,45 lei (fără TVA) – stația de autobuz.

„Ne dorim lucrări de calitate pentru care să achităm prețul corect. Un preț subevaluat duce la lucrări neconforme, de proastă calitate, care în cele din urmă vor trebui refăcute. Majorarea devizelor nu este mare și are ca și cauză creșterea prețurilor la materiale și la combustibil. Cunoscând aceste situații, ajustarea costurilor este logică și necesară”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În ceea ce privește aspectele tehnice, în construirea platformei-cântar, la momentul începerii lucrărilor de săpătură s-a constatat existenţa la nivelul patului drumului a unui strat de argilă compresibilă. Pentru eliminarea acestei situaţii s-a dispus înlocuirea pământului necorespunzător cu un strat de balast în grosime de 90 cm. Iar proiectul privind stația de autobuz de la Fântânele a suferit modificări ca urmare a unor solicitări venite de la Transgaz.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*