„Bătaie” pentru un loc în grupele Cupei României azi la Lipova Șoimii Lipova – Gloria Buzău 2 – 4

Microbiștii lipovani au venit azi în număr mare pe stadionul proaspăt inaugurat pentru a-și încuraja echipa în play-offul Cupei României Betano.

Șoimii Lipova, (locul 4 în Seria a 8 -a a Ligii  3) a găzduit-o astăzi pe divizionara secundă Gloria Buzău (locul 7 în Liga 2), căreia nu a ezitat să-i dea bătăi de cap, meciul nefiind unul ușor de câștigat, echipa locală luptând până la capăt pe parcursul a 120 de minute de joc.

În fața unui public numeros de peste 1000 de fani care și-au încurajat în permanență echipa favorită Șoimii Lipova, și a unei suprafețe de joc anevoioase datorită ploii abundente de cu o seară înainte, buzoienilor lui Cristian Pustnic nu le-a fost ușor să obțină calificarea în grupele Cupei, fiind necesare încă 30 de minute de prelungiri, și epuizarea fizică a gazdelor.

În min. 15 Olteniță centrează din dreapta în 12 metri, Buta a ieșit târziu dintre buturi, iar Alexandru Boiciuc trimite cu capul pe lângă ei în plasă, deschizând astfel scorul de 0-1.

În min. 40 Șoimii Lipova egalează printr-un șut pe jos a lui Ovidiu Bulza, ce prinde pe picior greșit defensiva și pe portarul Buzăului. Astfel, s-a intrat la pauză cu un scor egal de 1-1.

Așa cum ne-am obișnuit, în pauză a avut loc o tombolă a biletelor de intrare, fiind acordate din nou premii minunate, personalizate, dintre care amintim căni, șepci, mingi, etc.

După mai multe momente tensionate și faze periculoase în min. 72 mijlocașul gazdelor Sebastian Susan a executat o superbă lovitură liberă de la 35 de metri, poziție centrală, mingea a mers la paianjen în stânga lui Albert Popa, scorul schimbându-se în aplauzele publicului la 2-1. Bucuria din păcate nu a fost de lungă durată, buzoienii egalând la 2-2 în min. 76 când Gaitan a executat o lovitură liberă din dreapta, Mihai Neicuțescu reluând cu capul lângă bara din dreapta lui Buta.

Cu un scor egal de 2-2, au început cele două reprize de prelungiri. Astfel, în min. 104, Honciu a centrat din dreapta, iar Ariel Lopez a înscris cu o lovitură de cap puternică sub transversală, intrându-se în pauza dintre cele două reprize de prelungiri cu un scor de 2-3.

Min. 119 aduce un nou gol buzoienilor când pe o contră, Rareș Uțiu înscrie cu un șut de la 23 de metri care a mers în dreapta portarului alb-albaștrilor, Buta.

Min 120 aduce finalul meciului cu un rezultat de 2-4 și calificarea obținută cu sudoare de către Gloria Buzău în grupele Cupei României.

Sigur că nu au lipsit nici cartonașele din acest meci. Primul cartonaș galben a fost acordat în min. 25, pentru A. Popa, pentru o intrare tare la Neicuțescu, urmat în min. 29 de unul pentru Boiciuc, pentru o ținere asupra lui Bulza, în min. 49, pentru Sălceanu, pentru fault la Gavrilă, în min. 67 galben și pentru Cristiu, în min. 94 galben pentru Matiș. Min. 116 aduce al doilea cartonaș galben pentru A. Popa și eliminarea lui.

Un meci frumos, cu un public minunat, care nu a încetat nici o clipă să își încurajeze echipa prin aplauze și aclamații. Chiar dacă Șoimii Lipova nu au câștigat astăzi, merită felicitările noastre pentru meciul pe care l-au făcut, pentru dăruirea și devotamentul cu care au luptat până la capăt.

Mult succes în continuare!

Cronica și foto: Anca Drilă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*