Motiv de mândrie pentru lipovani, în urma ediției a XV-a a Festivalului Internațional de Șah desfășurat la Arad în perioada 08-14 august 2022

Hotel Continental Forum Arad a fost gazda celei de a XV-a ediții a Festivalului Internațional de Șah, care a avut loc în perioada 08-14 august 2022. Acesta a fost organizat de către C.S. SAH CLUB VADOS ARAD, cu sprijinul Centrului Municipal de Cultură Arad, Centrului Județean Cultural Arad, Direcției Județene pentru Sport Arad și al Asociației Județene de Șah Arad.

Anul acesta evenimentul a găzduit participanți din 10 țări, precum Franța, Germania, Serbia, Turcia, Belgia, Canada, Olanda, Ungaria, Croația etc. dar și o mulțime de reprezentanți din diferite orașe ale țării noastre.

Competiția s-a desfășurat pe trei grupe:

  • Turneul A pentru toți jucătorii de șah;
  • Turneul B doar pentru jucători cu elo/civ 1001-1600;
  • Turneul C doar pentru copii cu vârsta până în 12 ani și elo/civ maxim 1050.

C.S. Șoimii Lipova a participat la această competiție cu 10 sportivi.

În turneul C a obținut locul I la categoria U08, prin Șoica Maria, locul III la categoria U10 prin Raevschi Katrina, locul III la categoria U12 prin Racu Eduard Lorin.

Într-un scurt interviu, Racu Eduard Lorin ne-a mărturisit că a avut foarte mari emoții, însă a reușit să le învingă. El a mai participat anterior la un concurs organizat în localitatea Pecica, și la competiția “Sah în Școală”, organizată în luna iunie la Atrium Mall Arad, unde a obținut tot locul III. Clubul de Șah C.S. Șoimii Lipova îl frecventează doar de câteva luni, însă îi place acest joc foarte mult.

La un concurs de o asemenea anvergură a participat acum pentru prima oară și a fost o surpriză atât pentru ceilalți jucători cât și pentru antrenori.

Pe această cale îi felicităm pe toți jucătorii care au reprezentat orașul Lipova, dar și pe antrenorul Florian Bălăceanu, care i-a îndrumat pe acești copii.

Anca Drilă

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*