Festivalul internațional de arta povestirii din nou la Lipova

Sâmbată 24.09.2022, Muzeul Orășenesc Lipova, a fost din nou gazda Festivalului International de Arta Povestirii.

Ajuns la cea de-a X -a ediție, Festivalul Internațional de Arta Povestirii (Story Telling) „Magia Cuvântului” s-a desfășurat  în perioada 22-25 septembrie, iar Muzeul din Lipova i-a fost gazdă pentru a treia oară, acesta ajungând din nou și la Lipova ca să-i încânte atât pe cei mici cât și pe cei mari.

Am avut plăcerea să ascultăm patru povestitori români și trei străini din Marea Britanie, Italia și Franța. Programul s-a adresat preșcolarilor și școlarilor,  dar și celor care și-au dorit să fie din nou purtați pe meleagurile copilăriei.

Evenimentul a fost organizat de către „Biblioteca Județeană Alexandru D. Xenopol” Arad, alături de Consiliul Județean Arad, în colaborare cu Asociația „Magia Cuvântului”, Inspectoratul Județean Arad, Casa Corpului Didactic „Alexandru Gavra”, Complexul Muzeal, Școala „Sfântul Ierarh Nicolae” și Asociația „Atelier de cuvinte”.

Muzeul din Lipova a avut ca oaspeți atât spectatori școlari cât și preșcolari, copii din Lipova, unii dintre ei fiind însoțiți de d-nele lor educatoare și învățătoare. La eveniment au participat și copiii instituționalizați de la Casele de Tip Familial din Lipova.

Anca Drilă