Dosar penal pentru furt de materiale de construcții la Lipova

În urma activităților desfășurate de polițiștii orașului Lipova, într-un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova, în ziua de 24 august a.c., împreună cu polițiștii Biroului pentru protecția Fondului Forestier și Piscicol, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, la imobilul deținut de un bărbat de 58 de ani, din Lipova.

În curtea imobilului au fost găsiți 150 de metri geogrid, o schelă metalică cu două platforme, aproximativ 50 de metri liniari de fier beton de diferite grosimi, 130 de traverse din beton și 280 de bucăți de dale din beton, susceptibile a fi fost sustrase de la o societate comercială din Lipova. Valoarea bunurilor este estimată la aproximativ 20.000 de lei. În aceeași locație, au mai fost găsiți aproximativ 67,50 metri cubi de material lemnos de diverse sortimente, categorii și specii, preponderent cherestea, în valoare totală de aproximativ 48.300 de lei, fără documente de proveniență; un banzic și un circular artizanal, motofierăstraie și alte bunuri utilizate pentru prelucrarea lemnului.

Bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar penal pentru furt și furt de arbori.