Activități preventive, în municipiu, Lipova, Pecica și Sebiș

Polițiștii arădeni au desfășurat, ieri, mai multe acțiuni cu efective mărite, pentru impunerea respectării legislației rutiere și normelor de conviețuire socială, precum și pentru descurajarea fenomenului infracțional.

În municipiu, activitățile s-au desfășurat pe raza de competență a Secției 1 Vlaicu, împreună cu polițiști de frontieră și jandarmi arădeni. Pe parcursul a 4 ore, au fost legitimate 78 de persoane și verificate 67 de vehicule și 2 unități de cezare. Polițiștii au aplicat 33 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea legislației rutiere, în valoare totală de aproximativ 25.800 de lei și au retras 3 certificate de înmatriculare.

În Lipova, polițiștii orașului și ai celor două secții rurale au legitimat 76 de persoane și au verificat 70 de autoturisme. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 12.100 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retras un set de plăcuțe cu numărul de înmatriculare.

Pe raza localității Pecica, activitățile s-au desfășurat sub coordonarea polițiștilor Serviciului de Ordine Publică, fiind implicați polițiștii Serviciului Rutier, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explizivi și Substanțe Periculoase, polițiștii economici și jandarmi arădeni. Au fost verificate peste 100 de autovehicule, fiind aplicate 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei și a fost reținut un permis de conducere. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării 37 de pachete de țigarete timbrate necorespunzător, susceptibile a proveni din contrabandă și aproximativ 570 de lei, proveniți din vânzarea de țigări.