Slujire Chiriarhală și binecuvântare de lucrări în Filia Pătârș a parohiei Dorgoș

În Duminica a doua a Sfântului și Marelui Post, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei a răspuns invitației Părintelui Grațian Ciuciuc de la Parohia Dorgoș, precum și credincioșilor sfinției sale și a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” din filia Pătârș a Parohiei mai sus menționate.
Încă de la primele ore ale dimineții, Chiriarhul a fost întâmpinat de către Părintele Nelu Mercea, protopopul Lipovei și de către Părintele paroh Grațian Ciuciuc, Arhid. Claudiu Condurache și Diac. Bogdan Noghiu, inspector în cadrul Sectorului Social la Centrul Eparhial.
S-a săvârșit apoi slujba de binecuvântare a lucrărilor complexe efectuate la locașul de cult al filiei, dintre care menționăm: placarea treptelor exterioare, vopsirea fațadei, montarea de lambriuri pe pereții interiori și schimbarea totală a mobilierului precum și adăugarea de covoare.
După această slujbă, Ierarhul a slujit Sfânta Liturghie, alături de soborul menționat mai sus.
În cadrul slujbei, Chiriarhul a rostit cuvântul de învățătură despre ,,Iertarea păcatelor” (cf. citirilor scripturistice ale duminicii: Ap. Evrei cap. 1-2 și 7-8; Ev. Marcu 2 și Ioan 10), prin Sfânta Taină a Spovedaniei, se primește prin duhovnicii rânduiți de Biserică pe temeiul jertfei Mântuitorului și privește întreaga ființă omenească, trup și suflet, călăuzind spre desăvârșire viața religioasă. Sfântul Ierarh Grigorie Palama, arhiepiscopul Tesalonicului, trăitor în veacul al XIV-lea, a arătat însemnătatea cunoașterii lui Dumnezeu pentru trăirea creștină după voia dumnezeiască.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, pentru activitatea rodnică desfășurată în Parohie și Filie, Părintele Grațian Ciuciuc a fost hirotesit iconom.
Totodată, părintele paroh a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei pentru vizita întreprinsă în filia Pătârș oferindu-i o frumoasă icoană cu Maica Domnului, ocrotitoarea acestui sfânt locaș.
După popasul duhovnicesc din Filia Pătârș, Chiriarhul, însoțit de domnul primar Florin Țole și preotul paroh Victor Bocancios, a vizitat și parohia Ususău, unde a constatat stadiul lucrărilor de construcție a capelei funerare de aici, apoi biserica ortodoxă din localitate.

Arhid. Claudiu Condurache