Drumul Lipova-limită județ Timiș, finanțat prin Programul „Anghel Saligny”

Consiliul Județean a mai făcut un pas pentru a obține finanțarea modernizării drumului Lipova-limită județ spre Timiș prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

În ședința de Consiliu Județean de astăzi s-au aprobat noii indicatori economici (costurile lucrării) ai drumului, cât și indicatorii tehnici specifici acestei categorii de investiție, conform cererii finanțatorului, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. Costurile modernizării drumului, ajustate în raport cu creșterea prețurilor, se ridică la 51.662.327,72 lei (cu TVA).

„Hotărârea de astăzi completează proiectul inițial cu cerințele finanțatorului. Acest proiect va fi finanțat din fonduri guvernamentale. Creăm o nouă legătură spre Timiș, legăm Lipova cu autostrada A1, în condițiile în care proiectul strategic al Consiliului Județean Timiș pe următorul ciclu de finanțare este un drum care să se racordeze la al nostru și să ducă la autostradă”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul Lipova-Șiștarovăț-Cuveșdia-limită județ spre Timiș va avea o lungime de 22,1 kilometri, cu două benzi de circulație, cu o lățime a carosabilului de 6 metri+supralărgiri la curbe și va avea toate dotările privind siguranța circulației (marcaje, parapete, indicatoare etc.). Durata estimată a lucrării este de 26 de luni.